Sara van Tolivas

Over mij

Hallo, ik ben Sara: logopediste, oprichtster van Tolivas en de bedenkster van Letterlaan. Ik woon samen met mijn kat Emil in een gezellig appartement in Antwerpen. Wanneer je me gevonden hebt tussen al mijn planten, zie je me wellicht van een kop Chai Latte drinken, verslingerd aan een goede serie of boek. Je zou me ook kunnen vinden op mijn yogamat, in de klimzaal of in een vliegtuig op weg naar een verre bestemming. Of in mijn praktijkruimte, waar ik kinderen met leer- of taalstoornissen help.

Over Tolivas

Tolivas is een uitgeverij van educatief spelmateriaal. De missie van Tolivas is om leerkrachten, ouders en logopedisten te ondersteunen en kinderen op een leuke manier te helpen met leren. Ik ontwerp voor hen creatief, laagdrempelig en inclusief lesmateriaal voor thuis, op school of in de praktijk. Mijn onderneming is vernoemd naar mijn mama, mijn grote voorbeeld. De naam Tolivas bestaat uit de eerste lettergrepen van haar naam. Op deze manier wou ik haar bedanken voor alle steun en liefde die mijn broer en ik gekregen hebben.

Kinderen
Wim zittend

Over Wim

Tolivas heeft ook een mascotte: Wim, geïnspireerd op mijn papa. Hij is de reden dat ik logopedie ben gaan studeren. Het was tijdens zijn revalidatie van een niet-aangeboren hersenletsel dat ik voor het eerst een logopediste aan het werk zag. Met verschillende oefeningen hielp de logopediste hem om opnieuw te leren praten en slikken. Op dat moment wist ik: dit wil ik ook. Enkele jaren later begon ik aan mijn studie logopedie.

Dit is Letterlaan

Ondertussen werk ik al zeven jaar als logopediste in Antwerpen. Ik werk voornamelijk met kinderen met leer- en taalstoornissen. Tijdens mijn sessies merkte ik dat ik de aandacht van kinderen beter kon vasthouden als we wat speelser te werk gingen. Dus gebruikte ik leesboeken, dobbelspelletjes en leeskaarten. Maar ik bleef wat op mijn honger zitten, en de kinderen ook. Tijdens mijn vrije momenten experimenteerde ik dan maar met het maken van mijn eigen oefenmateriaal. Zo ontstond een eerste versie van Letterlaan. De kinderen vonden het meteen geweldig. Ook collega’s en ouders reageerden enthousiast. Letterlaan was geboren! In 2021 besloot ik de sprong te wagen en het spel op de markt te brengen. Ik hoop dat jij en de kinderen om je heen er veel plezier aan beleven.

Straat

Logopedie

Heeft je kind nood aan logopedische begeleiding? Laat dan hieronder je gegevens achter zodat wij zo snel mogelijk contact kunnen opnemen.

Sara van Tolivas

Adres van de praktijk: Britse Lei 28, 2000 Antwerpen

Bestel nu

Wil jij graag nu al aan de slag met Letterlaan? Download hier je gratis preview.